Vakantiemelding of Afwezigheidsbericht (Out Of Office) instellen

E-mail via Kras IT biedt ondersteuning voor het instellen van een afwezigheidsbericht. Deze kunt u instellen via de webmail. Met een afwezigheidsbericht ontvangt de afzender van een e-mail automatisch een bericht terug. Handig als u bijvoorbeeld niet bereikbaar bent in verband met vakantie. Volg onderstaande stappen om uw afwezigheidsbericht in te stellen.

Login met uw e-mailaccount op onze webmail. Klik rechtsboven op Instellingen. Kies vervolgens voor Afwezigheidsbericht in het linker menu.

Onder het tabblad Antwoordbericht vult u een onderwerp, bericht en een start- en einddatum voor uw afwezigheidsbericht in. Bij Status geeft u aan of het automatisch reageren inschakeld dient te worden.

Staat alles naar wens ingesteld? Klik dan op Opslaan.

Geavanceerde instellingen

Onder dit tabblad kunt u aanvullende instellingen wijzigen, zoals het antwoord-afzender adres en hoeveel dagen er tussen iedere automatische reactie moet zitten. Stel deze bijvoorbeeld in op 5 dagen, zodat als iemand u vaker mailt ze niet steeds een automatische reactie krijgen.

Mijn e-mailadressen

Onder dit kopje kunt u aangeven op welke ontvangende adressen automatisch een e-mail verstuurd moet worden. Stel u e-mailaccount is naam@domein.nl, maar u heeft hier ook een paar aliassen voor, bijvoorbeeld facturen@domein.nl en info@domein.nl. Stelt u wilt alleen een automatische reactie sturen als er mail binnenkomt op naam@domein.nl en info@domein.nl, maar niet op facturen@domein.nl dan kunt u dat hier instellen.

In het genoemde voorbeeld geeft u onder dit kopje dus enkel info@domein.nl en naam@domein.nl op. Wordt er een mail gestuurd naar facturen@domein.nl dan wordt er géén automatische e-mail teruggestuurd.