E-Mail instellingen

Op deze pagina vindt u alle instellingen die u nodig bent om e-mail op uw computer, mobiele apparaat en andere software in te stellen.

In verband met historische redenen is het mogelijk om onbeveiligd verbinding te maken met de mailservers. Dit wordt echter afgeraden. Gebruik waar mogelijk altijd een beveiligde verbinding.

Algemene informatie Uitgaande e-mail

Afhankelijk van uw abonnement kunt u wel of niet met uw inloggegevens e-mail verzenden. Heeft u een los Authenticated SMTP Account voor smtp1.kras-it.nl? Gebruik dan de instellingen voor smtp1.kras-it.nl. In alle andere gevallen kunt u mogelijk gebruik maken van de standaardinstellingen zoals aangegeven. Lukt dit niet? Neem dan contact met ons op.

IMAP-instellingen

Gebruik bij voorkeur de IMAP-instellingen voor het instellen van e-mail op uw pc, tablet of smartphone. Hiermee blijft uw e-mail beschikbaar op meerdere apparaten.

Inkomende serverinstellingen

• server: mail.kras-it.nl
  • serverpoort: 993 (of 143 zonder beveiliging)
  • type versleuteling:  STARTTLS, TLS, SSL of GEEN (gebruik serverpoort 143)
  • verificatie vereist: ja (wachtwoord)
  • gebruikersnaam: volledig e-mailadres
  • wachtwoord: uw e-mailwachtwoord

Uitgaande serverinstellingen

• server: mail.kras-it.nl
  • serverpoort: 587
  • type versleuteling:  STARTTLS, TLS, SSL of GEEN (gebruik serverpoort 25)
  • verificatie vereist: ja (wachtwoord)
  • gebruikersnaam: volledig e-mailadres
  • wachtwoord: uw e-mailwachtwoord

POP-instellingen

Gebruik de POP-instellingen alleen als het e-mailprogramma geen IMAP ondersteunt en u e-mails maar op één apparaat wilt lezen. In alle andere gevallen raden we aan om IMAP te gebruiken.

Inkomende serverinstellingen

• server: mail.kras-it.nl
  • serverpoort: 995 (of 110 zonder beveiliging)
  • type versleuteling:  STARTTLS, TLS, SSL of GEEN (gebruik serverpoort 110)
  • verificatie vereist: ja (wachtwoord)
  • gebruikersnaam: volledig e-mailadres
  • wachtwoord: uw e-mailwachtwoord

Uitgaande serverinstellingen

• server: mail.kras-it.nl
  • serverpoort: 587
  • type versleuteling:  STARTTLS, TLS, SSL of GEEN (gebruik serverpoort 25)
  • verificatie vereist: ja (wachtwoord)
  • gebruikersnaam: volledig e-mailadres
  • wachtwoord: uw e-mailwachtwoord

Uitgaande e-mail via smtp1.kras-it.nl

U kunt gebruik maken van de uitgaande mailserver smtp1.kras-it.nl als in uw abonnement "Authenticated SMTP Mail account" of "Aanmaken SMTP account smtp1.kras-it.nl" staat vermeld.

U kunt smtp1.kras-it.nl enkel gebruiken voor uw eigen domeinnaam.

• server: smtp1.kras-it.nl
  • serverpoort: 587 (of 25 zonder beveiliging)
  • type versleuteling:  STARTTLS, TLS, SSL of GEEN (gebruik poort 25)
  • verificatie vereist: ja (wachtwoord)
  • gebruikersnaam: zoals aan u verstrekt (let op, dit is nooit het e-mailadres)
  • wachtwoord: zoals aan u verstrekt

Eigen mailserver?

Heeft u een eigen mailserver, bijv. Microsoft Exchange? Dan kunt u gebruik maken van smtp1.kras-it.nl als uitgaande mailserver.